Projekt migracji do chmury Polcom wyróżniony w konkursie Best in Cloud 2018!

Firma DSI Underground otrzymała wyróżnienie za projekt migracji do chmury Polcom w prestiżowym konkursie Best in Cloud 2018 organizowanym przez Computerworld. Podkreślano przede wszystkim śmiałość wdrożenia oraz obszar korzyści biznesowych jakie uzyskała firma dzięki chmurze Polcom.

Konkurs  Best in Cloud ma na celu upowszechnianie i promocję najlepszych i godnych naśladowania sposobów wykorzystania chmury obliczeniowej. Wśród firm, które zgłosiły swoje projekty do konkursu były m.in. Agora SA, Circle K, Hochtief Polska, Empik SA i WiseEuropa. Jury konkursu podkreśliło, że projekt migracji DSI Undergrandu do chmury Polcom przyciągnął ich uwagę ze względu na korzyści jakie odniosła firma takie jak: szybkość wdrożenia, optymalizacja kosztów wdrożenia nowego systemu ERP prawie o 45% oraz znaczny wzrost wydajności i bezpieczeństwa wszystkich systemów.

DSI Underground to międzynarodowa firma świadcząca usługi związane z tunelarstwem, górnictwem, budową dróg i wiatraków oraz geotechniką. Firma zatrudnia ponad 2100 pracowników na całym świecie i prowadzi działalność w regionie EMEA (Europa, Bliski Wschód, Afryka), regionie Azji i Pacyfiku, Ameryce Północnej i Południowej. Obecnie firma świadczy swoje usługi w 95 krajach na całym świecie. Europejski oddział DSI Underground liczy 21 oddziałów a jego roczna sprzedaż wynosi ponad 261 mln EURO.

Więcej o tym jak wyglądał projekt doceniony przez ponad 100 najlepszych CIO  wg Computerword można dowiedzieć się z case study: