Seminarium - "Analityk w starciu z RODO"

Już jutro zapraszamy do Katowic, gdzie podczas  seminarium: "Analityk w starciu z RODO"  organizowane przez Stowarzyszenie Inżynierii Wymagań nasz kolega, Krzysztof Lembas, będzie opowiadał o tym jak zmniejszyć koszty zarządzania danymi osobowymi i ułatwić raportowanie o cyberatakach w kontekście RODO.

W pierwszym kwartale 2018 roku planowane jest wejście w życie ustawy o cyberbezpieczeństwie oraz przepisów RODO. Nowe przepisy obejmą wszystkie instytucje publiczne i przedsiębiorstwa świadczące kluczowe usługi dla państwa, w szczególności reprezentujące sektory takie jak: energetyka, transport, bankowość, służba zdrowia, firmy zajmujące się dystrybucją wody pitnej i świadczące usługi cyfrowe. Podczas prezentacji pokażemy jak, bez konieczności inwestycji w dodatkowy sprzęt i zasoby ludzkie, nie tylko sprostać wymogom nowych regulacji prawnych, ale przede wszystkim zwiększyć poziom bezpieczeństwa w przedsiębiorstwie.

Oprócz tego Mariusz Juranek, dyrektor handlowy w Polcom weźmie udział w panelu dyskusyjnym, gdzie odpowie na pytania poświęcone RODO.

Zapraszamy do rejestracji na wydarzenie: https://boomba.evenea.pl/