Cyfrowa transformacja biznesu z Polcom - Transgresje 2018

W daniach 27-28 września 2018 odbyła się trzecia edycja Sympozjum Transgresie 2018. Wydarzenie po raz kolejny miejsce w Hotelu Heron w miejscowości Sienna nad Jeziorem Rożnowskim.

Transgresje 2018 to Sympozjum organizowane przez Polcom już po raz czwarty. Od samego początku formułą wydarzenia jest pokazanie praktycznego wymiaru IT oraz jego wpływu na biznes. Właśnie dlatego do udziału w Sympozjum co roku zapraszamy prelegentów reprezentujących różne sektory gospodarki, którzy w 15 – minutowych rezentacjach opowiadają o kluczowych procesach biznesowych w ich organizacjach. Mottem tegorocznej konferencji było hasło: Cyfora transformacja biznesu".

Warto zwrócić uwagę, że w tym roku mieliśmy okazję gościć wybitnych prelegentów, którzy opowiedzieli w jaki sposób cyfrowa transformacja biznesu wpłynęła  na wyzwania biznesowe w ich organizacjach. Swoimi doświadczeniami w tym obszarze dzielili się między innymi:

• Robert Piszczyk, Dyrektor ds. Finansów i Controllingu w Alchemia SA  w prezentacji pt. "Przeobrażenia grupy kapitałowej Alchemia SA w ostatnich latach a wdrożenie IFS w chmurze obliczeniowej
  • Mirosław Kasper, Vice President w Brown Brothers Harriman w prezentacji pt. "Wzrost edektywności i poprawa jakości pracy w biurach BBH a nowe technologie"
  • Lech Barszczewski, CIO w Grupie Maflow w prezentacji pt. "Case study Grupy Maflow: Własne czy zewnętrzne data center - korzyści i zagroznia"

Warto zwrócić także uwagę na licznych partnerów technologicznych wydarzenia. W tym roku patronami Transgresji 2018 zostali kluczowi partnerzy technologiczni tacy jaki SUSE, Intel, Fujitsu, Microsens, BKT Elektronik, Polski Związke Ośrodków Przetwrzania Danych oraz Schneider Electric.