Globalna spółka Sapiens stawia na usługi Polcom

Sapiens Software Solutions umożliwia firmom ubezpieczeniowym odniesienie sukcesu w ciągle zmieniających się wymaganiach rynku. Spółka dostarcza kompleksowe rozwiązania: platformy cyfrowe, rozwiązania oraz usługi dla firm z branży ubezpieczeniowej (w tym ubezpieczeń majątkowych i wypadkowych, na życie, emerytalnych i rentowych oraz reasekuracji), jak również finansowej. Firma oferuje także rozwiązania softwarowe.

Sapiens poszukiwał sprawdzonego partnera w zakresie szeroko pojętych usług data center dla swojego największego europejskiego centrum rozwoju oprogramowania, które  zlokalizowane jest  w Polsce.

Jako dla lidera w branży ubezpieczeniowej i usług finansowych od ponad trzech dekad, bezpieczeństwo danych IT oraz danych klientów ma dla nas ogromne znaczenie. Kolokacja serwerów Sapiens w Polcom Data Center zapewniła nam spokój, niższe koszty i większą elastyczność. Cenimy sobie współpracę z firmą Polcom, ponieważ tak jak my, zapewnia wysokiej jakości  usługi i stawia potrzeby klienta na pierwszym miejscu mówi Moshe Levy,  Head of Global IT, Sapiens

Pobierz case study i dowiedz się więcej.