background

Polcom SaaS

Polcom RODO Solution

Kompleksowe przetwarzanie danych osobowych w modelu usługowym

Poznaj przyjazną dla użytkownika aplikację do kompleksowego prowadzenia rejestru danych osobowych RODO.

Usługi Polcom a RODO
Bezpieczeństwo przetwarzania danych osobowych

Przetwarzanie danych osobowych wymaga szczególnej uwagi w zakresie zapewnienia ich należytego zabezpieczenia. Polcom RODO Solution to przyjazna dla użytkownika aplikacja do kompleksowego zarządzania procesami związanymi z przetwarzaniem danych osobowych zgodnie z RODO.

• Usługa w modelu Software as a Service (SaaS)
  • Stworzona z myślą o organizacjach zobligowanych do prowadzenia rejestru RODO
  • Pozwala na przygotowanie i prowadzenie poprawnego rejestru czynności i kategorii przetwarzania danych osobowych
  • Pełne przygotowanie do audytu RODO
  • Dostęp z dowolnej przeglądarki internetowej

Polcom RODO Solution

pozwala na samodzielne zarządzanie danymi osobowymi zgodnie z przepisami RODO

Optymalizacja kosztów icon
Nie musisz inwestować w zakup dodatkowego sprzętu informatycznego wdrażając nowy system. Dzięki chmurze koszty rozkładają się w czasie oraz są w pełni przewidywalne
Ograniczone ryzyko pomyłki icon
Ograniczone ryzyko pomyłki.
Bezpieczeństwo na najwyższym poziomie icon
Zapewniamy międzynarodowe standardy bezpieczeństwa oraz jakości, potwierdzone licznymi certyfikatami.
Zgodność z przepisami RODO icon
Aplikacja jest kompleksową ewidencją wszystkich operacji (czynności przetwarzania) realizowanych na danych osobowych, które przetwarza konkretny podmiot.
Możliwość przeprowadzenia analizy ryzyka icon
KonektSec daje możliwość przeprowadzenia analizy ryzyka związanej z przetwarzaniem danych osobowych. Dzięki temu pozwala na efektywne przygotowanie organizacji do możliwych kontroli i audytów.
Obsługa klienta w trybie 24/7/365 icon
Zapewniamy trzy linie wsparcia w centrum monitoringu oraz reagujemy na zgłoszenia w trybie całodobowym.

Wymogi rozporządzenia RODO

Prowadzenie rejestru danych osobowych to jeden z wymogów rozporządzenia RODO, odnoszących się do zastosowania odpowiednich środków bezpieczeństwa w tym zakresie. Rejestr ma stanowić kompleksową ewidencję wszystkich operacji realizowanych na danych osobowych, które przetwarza konkretny podmiot.

Właśnie dlatego kluczowe jest zapewnienie zarówno odpowiedniego bezpieczeństwa dla zbiorów danych, jaki ich właściwie ewidencjonowanie.

Zarządzanie danymi osobowymi pod kontrolą

Polcom świadczy usługi niemal w każdym obszarze gospodarki, w tym dla firm, dla których bezpieczeństwo danych osobowych jest szczególnie istotne. Zgodnie z regulacjami RODO, kluczowe jest odpowiednie zarządzanie danymi osobowymi oraz zapewnienie właściwych środków technicznych i organizacyjnych do ich zabezpieczenia.

Dzięki usłudze Polcom RODO Solution klient zyskuje pewność tego, że Polcom przetwarza powierzone dane zgodnie z wymogami RODO, zapewniając odpowiednie środki techniczne i organizacyjne dla ich ochrony.

Jedna usługa, wiele możliwości

Usługa umożliwia prowadzenie ewidencji spełniającej wymagania RODO:
• Rejestr czynności przetwarzania danych
• Zbiory danych osobowych określane m.in. przez: dane kontaktowe administratora i współadministratorów
• Analiza ryzyka
• Rejestr wniosków
• Rejestr naruszeń
• Zarządzanie
• Prosty interface
• Bezpieczeństwo potwierdzone międzynarodowymi certyfikatami

Poznaj Polcom Data Center

Potrzebujesz dedykowanego rozwiązania?

Nie znalazłeś tego, czego szukasz?
Napisz do nas i opowiedz nam więcej o Twoim projekcie.
Postaramy się pomóc.

Wyślij zapytanie