SoftNet i Polcom wspólnie zapewniają zgodność z regulacjami. Case study

Softnet zajmuje się kompleksową obsługą banków w zakresie dostawy systemów, usług i technologii wymaganych w tym sektorze. Firma istnieje na rynku od ponad 25 lat, a z jej rozwiązań korzysta ponad 140 banków Spółdzielczych na terenie całego kraju.

Spółka zobowiązana jest do zapewnienia zgodności ze wszystkimi normami i wytycznymi regulatorów, takich jak np. KNF. Ten obszar podlega częstym kontrolom, a Firma nieustannie musi dbać o dostosowywanie się do zmieniającego prawa i regulacji. Właśnie dlatego Softnet zdecydowała się na podjęcie współpracy z Polcom, jednym z najnowocześniejszych data center w Polsce, specjalizującym się w świadczeniu usług zgodnych z compliancem.

Nasza współpraca z Polcom trwa już od kilku lat i ta działalność procentuje. Przechodzimy pozytywnie liczne kontrole audytorów i innych instytucji, którym podlegamy. Zapewniamy klientom ciągły dostęp do systemów i aplikacji,  gwarantujemy bezpieczeństwo i cyberbezpieczeństwo na najwyższym poziomie. Nasze rozwiązania są spójne z prawem bankowym i wytycznymi KNF. Wraz z Polcom tworzymy lepsze, zaawansowane standardy dla sektora bankowego mówi Andrzej Data, Prezes Zarządu SoftNet

Pobierz case study i dowiedz się więcej.